måndag 15 december 2014

Quiche IBS

I kväll gjorde vi en variant på Quiche Lorraine; ost och skinkpaj. Första pajen utan gluten, skalet var ingen höjdare. Men jag ska nog hitta en bättre mjölblandning framöver. Fyllningen var desto bättre! Varför pajskal? Ät den utan!

SKAL:
200 g Bovetemjöl
20 g Pofiber
1 tsk salt
50 g laktosfritt smör
Ca 4 msk kallt vatten

Mixa till en deg. Tryck ut i pajform, nagga. Ställ i kylen 10 minuter. Förgrädda i 200 ° varm ugn i 10 minuter.

FYLLNING:

2 ägg
2dl laktosfri mjölk
2,5 dl riven ost
125 g rökt skinka
Lite grönt från salladslök
1 tomat
Salt, peppar, oregano

Vispa ägg, mjölk, salt och peppar. Skär skinkan i bitar. Fyll skalet med salladslök, skinka och ost. Häll över äggblandningen. Skiva tomat och lägg uppepå. Strö över oregano. Grädda i ca 35 minuter.

Ugnen ska vara 200° varm.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar