lördag 20 december 2014

Julgodis

Igår var det Julavslutning på Schillerska. Eftersom Hanna varit borta en del var hon inte säker på programmet. Hon bakade därför egna glutenfria pepparkakor som hon tog med sig. Helt rätt visade det sig.

Ikväll är hon på julmys hos Lollo. Osäker på vad godiset innehåller fick vi en stund med godistillverkning tillsammans. 😊

KOLA MED RISPUFFAR

  • 100 g laktosfritt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1 msk kakao
  • 3 msk Leilas gluten och mjölkfria mjölmix
  • 3 dl puffat ris
Blanda allt utom det puffade riset i en kastrull, koka upp under omrörning och låt sedan koka på svag värme i 5 minuter. Blanda i riset, häll ut på bakplåtsapper och tryck ut tunt. Låt svalna och skär sedan i rutor.



RISKRISP

Väldigt enkelt. Väldigt likt kalaspuffar...

Smält 1 dl strösocker i en stekpanna. När sockret är flytande häller du i 7 dl rispuffar och rör runt. häll ut på bakplåtspapper. Platta ut och bryt i bitar när det svalnat.





Vi hittade en superblogg som vi kommer återvända till; Utan allt. Massor med inspiration för matallergiker och en julkalender där man kan hämta recept. Bland annat:

SAFFRANSKOLA
  • 50 g laktosfritt smör
  • 2 dl kokosmjölk
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 paket saffran
Blanda allt utom saffran i en kastrull, koka i ca 30-45 minuter. Blanda i saffran och häll ut på bakplåtpapper. Skär i rutor. Gott! här lämnar jag bilden till bloggförfattaren, så likt upplevelsen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar