måndag 9 februari 2015

Thailändsk rispasta

På vår söndagspromenaden gick vi förbi en Asiatisk butik vid Grönsakstorget. Jag hittade rispasta, ett glutenfritt alternativ. Idag gjorde jag en minestrone med denna pasta.

En stor näve salladslök (det gröna)
1hg rökt skinka
300 g köttfärs
En bit rotselleri
1 morot
1 palsternacka
1 röd paprika
2 potatisar
3 dl rispasta
2 grönsaksbuljontärningar
1 L vatten
1 burk krossade tomater
2 lagerblad
En näve färsk basilika
Oregano, salt, peppar, chiliflingor

Tärna grönsaker och strimla skinkan. Fräs grönsaker, skinka och köttfärs. Blanda i buljongtärning, vatten, tomater och kryddor. Koka ca 5-10 minuter under lock. Lägg i rispastan och koka drygt 10 minuter ( enligt anvisning på förpackningen och lite till.) Smaka av så att kryddningen är bra. Servera gärna med en klick creme fraiche.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar