Skolmaten är en historia för sig. Schillerskas ettor äter på Odd Fellow, ett fint kök. Men specialkost fem dagar i veckan är inte deras styrka. En vecka blev det kyckling med tomatsås, en dag med ris, en dag med potatis och den tredje dagen blev det kycklingpytt. När hon istället skulle äta mjölk och flingor fick hon en reaktion av sojamjölken som innehöll (!) äpple. Nu från årskurs två ska hon äta med restaurangkort vilket innebär att hon har ett urval restauranger att välja på. Gissa om hon var orolig. Inför starten gjorde magen riktigt ont! Men... det har gått bra. Bra kunskap hos henne själv, fina vänner och restauranger med god service fixar det hela. Mest imponerad är jag över Kök och Bar i Stora Saluhallen. De har nu börjat att märka sin mat med gluten- och laktosfritt vilket gör det enklare att välja. Idag åt hon t ex strömming med potatismos.
Nu till dagens goda recept.
GREKISKA KÖTTBULLAR
500 g kalvfärs
1/2 dl majsströbröd
1 1/2 dl bubbelvatten
En näve strimlad salladslök
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk mynta (msk om den är färsk)
1/2 tsk kanel
1 tsk salt
Peppar
Persilja
1 ägg
Låt ströbrödet svälla en stund med vattnet. Rör i resten. Rulla till köttbullar och stek. Vi åt med sallad, bulgur, tsatsiki och fetaoströra, något som blev över från helgens grillning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar